Vanhan IV-koneen tilalle vaivattomasti uusi PARMAIR MAC 120 etäkäytöllä

  • Post category:Referenssi
Vanhan IV-koneen tilalle vaivattomasti uusi PARMAIR MAC 120 etäkäytöllä

Mikael Forsström perheineen asuu 2000-luvun alkupuolella kahteen kerrokseen rakennetussa 190 m2 kauniissa puutalossa. Sunair 450 -mallin iv-kone on toiminut hyvin, mutta koska uudet ilmanvaihtolaitteet ovat energiatehokkaampia vanhoihin verrattuna, ei rahallinen panostus varaosiin tuntunut enää Mikaelista järkevältä ratkaisulta. 

Mikaelin valinta

Saavumme 2000-luvun alkupuolella rakennettuun kauniiseen puutaloon pääkaupunkiseudulla, jossa asuu nelihenkinen perhe sekä kaksi uunin lämmössä viihtyvää kissaa. Talon isäntä Mikael Forsström toivottaa meidät hymyillen tervetulleeksi ja esittelee paikat. 

Vuosien varrella asuntoa on remontoitu kauttaaltaan ja nyt meitä on vastassa kodikas ja nykyaikainen koti. Kahteen kerrokseen rakennetussa 190 m2 kodissa on myös lämmin kellari.

Tähän saakka kodin ilmanvaihdosta on vastannut talon aiemman omistajan hankkima Sunair 450 -mallin ilmanvaihtokone. ”Sähkösuodatin on ollut mieluinen keksintö käytössä. Suodatin on ollut helppo pestä ja rahaa on säästynyt, kun ei ole tarvinnut vaihtaa suodattimia”, Mikael kertoo. Laitteen uusiminen on kuitenkin käynyt mielessä matkan varrella useampaan kertaan.

Laite on toiminut hyvin, mutta ikää sillä alkaa olla jo reippaasti. Peltimoottori alkoi ääntää ja ajoittain mielessä on ollut kysymys tehojen riittävyydestä asuntoon nähden. Uudet ilmanvaihtolaitteet ovat energiatehokkaampia vanhoihin verrattuna eikä rahallinen panostus varaosiin tuntunut enää järkevältä ratkaisulta. 

Uusinta tekniikkaa ja energiatehokkuutta

Kodin energiatehokkuuteen oli tehty satsauksia jo aiemmin, jolloin asuntoon asennettiin ilmalämpöpumput. Takkaa lämmitetään lokakuusta huhtikuuhun lähes päivittäin ja patterit kytkeytyvät päälle vain tarvittaessa kovilla pakkasilla.

 Ilmanvaihtolaitteen uusimista miettiessään Mikael tutki asiaa paljon käyden läpi Tekniikan Maailman testit ja kaiken saatavilla olevan tiedon. Hän selvitti eri laitevalmistajien mallit ja tarjolla olevat vaihtoehdot. Kanaviston muutostyö ja projektin suuruus kuitenkin tuntui ahdistavalta. Lopulta Mikael löysi tietoa Parmair-laitesovittimesta, jonka avulla kanaviston muutostöitä ei tarvita ja uusi ilmanvaihtolaite olisi mahdollista asentaa olemassa olevaan kanavistoon.

Mikael tunnustaa olevansa ”gadget freak” eli kaikki tekniikka-asiat ja vempaimet kiinnostavat häntä. Forsströmien kodissa ohjataankin lamppuja ja lämpöpumppuja mobiililaitteilla. Myös auton saa lämmitykseen näppärästi kännykästä ja valokuitua on hankittu taloon juuri viime vuonna.

Asennusta hymyssä suin

Mikael otti yhteyttä Parmairiin ja lähtötilanne sekä tarpeet käytiin läpi myynnin kanssa. Asiaa harkittuaan Mikael perheineen päätti hankkia uuden Parmair 120 MAC -ilmanvaihtolaitteen etäkäyttömahdollisuudella.

Kodin muuhun tekniikkaan MAC-kosketusnäyttöohjain ja etäkäyttömahdollisuus toivat hyvää jatkumoa. Mikael näkee tekniikan investointina talon arvoon. On kätevää, että ilmanvaihtolaitteen toimintaa voi seurata ja säätää vaikka lomamatkalta ulkomailta. Eikä ahdistusta herättänyttä kattavaa kanaviston muutosprojektia tarvita lainkaan.

 Sillä välin, kun me keskustelimme Mikaelin kanssa keittiönpöydän ääressä, ahertaa asennustiimi kodinhoitohuoneessa laitteen vaihdon kimpussa. Mikael on työskennellyt osan päivästä etätöiden parissa kotonaan. Vanha kone on sillä välin irrotettu paikoiltaan ja kanavisto nuohottu. Asentajat ovat kuitenkin huomanneet, että Sunair 450 virallista kanavajärjestystä on hieman muutettu alkuperäisen asennuksen yhteydessä ja katon tukirakenne ei anna kanavistolle liikkumatilaa käytännössä lainkaan. Niinpä sovitinta on hieman muokattava, jotta se istuu paikalleen myös tähän versioituun kanavistoon. Asennustiimi poikkeaa noutamassa tarvittavia lisävarusteita tauollaan ja palaa jatkamaan vielä työtään. Perheen lapset palaavat koulusta kotiin ja myös kissat pujahtavat kiinnostuneena jälleen paikalle. 

Illemmalla laitan vielä viestiä Mikaelille ja kysyn kuulumiset asennuksesta. Mikael kertoo, että asennustiimi teki työtään hymyssä suin päivän venymisestä huolimatta ja uusi Parmair 120 MAC istuu paikallaan. Sovimme olevamme vielä myöhemmin yhteyksissä, sillä laitteen toiminnasta ja etäkäytöstä saamme Mikaelilta kuulumisia jatkossa vuoden ajan. Arvokkaalla käyttökokemustiedolla pääsemme kehittämään laitteiston ja etäkäytön ominaisuuksia entistäkin paremmiksi.

Hei,
ilmoita tässä

puuttuva suodatin.

Ilmoita tietosi alle

tai koita vielä hakua?