Kerrostalosaneeraus toteutettiin PARMAIR MAC 80 koneella ja liesikuvulla

  • Post category:Referenssi
Kerrostalosaneeraus toteutettiin PARMAIR MAC 80 koneella ja liesikuvulla

Kerrostalo on rakennettu vuonna 1993. Kiinteistössä on 4 rappua ja yhteensä 79 huoneistoa. Asuntojen ilmanvaihdosta huolehti aiemmin Parmair Iiwari Ex ilmanvaihtokoneet. M2 kodit halusivat saneerausremontissa uudistaa ilmanvaihtokoneiden lisäksi myös liesikuvut ja puhdistaa samalla kanaviston.

”Projekti meni erittäin sujuvasti ja jopa yllätti positiivisesti. Ilmanvaihtokoneiden vaihto kävi niin helposti, että näitä tullaan varmasti asentamaan lisää”, IV-Maailma Oy:n projektipäällikkö Tommi Matveinen kertoo.

 

 Selkämerenkatu 12

Kerrostalon ilmanvaihdon saneerausprojekti

Vaivattomat ratkaisut

Keskeisellä paikalla Helsingin Ruoholahdenpuiston läheisyydessä sijaitseva kerrostalo (Selkämerenkatu 12) on rakennettu vuonna 1993. Kiinteistössä 4 rappua ja yhteensä 79 huoneistoa. Asuntojen ilmanvaihdosta huolehti aiemmin Parmair Iiwari Ex -mallin ilmanvaihtolaitteet, jotka oli jo aika päivittää. M2 kodit halusivat saneerausremontissa uudistaa ilmanvaihtokoneiden lisäksi myös liesikuvut ja puhdistaa samalla kanaviston. Myös kerhotilan ilmanvaihto kaipasi uusimista. Kerhotilan ilmanvaihdosta vastasi erikseen poistona huippuimuri ja tuloilmakoneena vanha Sunair-malli, jossa jälkilämmitys hoitui vedellä.

Alkujaan kohteeseen oli suunniteltu toisen valmistajan ilmanvaihtokoneet, mutta haasteeksi muodostui se, että kanaviston muutostöiden vuoksi koneet olisi jouduttu laskemaan liian alas. Asennuksen onnistumiseksi tarvittavat muutokset olisivat olleet työläitä, aikaa vieviä ja myös kalliita. 

Ratkaisuja kartoitettaessa löydettiin tietoa Parmair 80 MAC -mallista. Parmair ilmanvaihto Oy:n toimitusjohtaja Marko Kantelukselta saatiin tieto uudesta ratkaisusta.

Parmair 80 MAC sopii suoraan olemassa olevaan kanavistoon muokattavan kattolevynsä ansiosta, jolloin turhauttava kanaviston muokkaus jää pois ja asentajat pääsevät tekemään työnsä kätevämmin. Kone on kaiken hyvän lisäksi kooltaan kompakti, se mahtuu 60 cm kaapin sisään ja on korkeudeltaankin vain 480mm. Parmair 80 MAC -mallia voidaan ohjata myös liesikuvusta, joten se vastasi täydellisesti saneerausprojektin tarpeisiin.

 

Sujuva projekti

Kerrostalojen saneerausprojektit ovat usein työläitä ja monimuotoisia projekteja, joihin osallistuu monta eri toimijaa. Tällaisessa projektissa korostuu yhteistyökumppaneiden joustavuuden merkitys.

M2 kodit valitsivat kumppanikseen IV-Maailma Oy:n ja Parmair ilmanvaihto Oy:n.

Selkämerenkadun asunnoissa haluttiin asentaa koneet 30mm irti seinästä, joten kohteen ilmanvaihtokoneiden kattoliityntälevyt räätälöitiin tarpeen mukaiseksi, jolloin uusi kone saatiin asennettua suoraan kanavistoon ja haluttuun etäisyyteen seinästä. Myös Parmair:in liesikupu sopi suoraan entisten liesikupujen tilalle ja asennus sujui nopeasti. Koneita ja liesikupuja toimitettiin asennustiimille sovittu määrä kerrallaan, jolloin varastoinnille ei vaadittu ylimääräistä tilaa ja työ eteni rapusta seuraavaan sujuvasti. 

Ilmanvaihdon säädöt toteutettiin helppokäyttöisen MAC-kosketusnäyttöohjaimen kautta. 

Kerhotilan ilmanvaihto saneerattiin Sunair 710 EC -mallin A-energialuokan lämmöntalteenottokoneella. Saneerauksen yhteydessä puhdistettiin ilmanvaihtokanavisto ja tehtiin tarvittavat säädöt.

Matkan varrella huomattiin, että alkuperäisestä tilauksesta poiketen viiden kattolevyn kätisyys oli tarpeen vaihtaa. IV-Maailma Oy:n projektipäällikkö Tommi Matveinen otti yhteyttä yhteyshenkilöönsä Parmairilla ja tilalle toimitettiin muokatut kattolevyt, jolloin työtä päästiin jälleen jatkamaan.

Projekti meni erittäin sujuvasti ja jopa yllätti positiivisesti. Ilmanvaihtokoneiden vaihto kävi niin kätevästi, että näitä tullaan varmasti asentamaan lisää”, IV-Maailma Oy:n projektipäällikkö Tommi Matveinen kertoo.

 

 

Projektissa mukana olivat

IV-Maailma Oy, M2 -kodit sekä Parmair ilmanvaihto Oy

Hei,
ilmoita tässä

puuttuva suodatin.

Ilmoita tietosi alle

tai koita vielä hakua?