Millainen on hyvä sisäilma?

  • Post category:Uutinen
Millainen on hyvä sisäilma?

Sisäilman laatu puhuttaa enenevissä määrin ja on hienoa, että laadukkaaseen sisäilmaan kiinnitetään jatkuvasti enemmän huomiota.

Sisäilman laatuun ja viihtyvyyteen vaikuttavat mm. huoneilman lämpötila, kosteus ja kemikaalit.

Kemiallisten epäpuhtauksien pitoisuudet sisäilmassa saattavat vaihdella ympäristöolosuhteiden (sääolot, sisäilman lämpötila ja kosteus, ilmanvaihto) tai rakennuksessa ja sen ulkopuolella tapahtuvien toimintojen mukaan. Kemialliset epäpuhtaudet ovat hiukkasmaisia tai kaasumaisia aineita, jotka voidaan jakaa orgaanisiin ja epäorgaanisiin yhdisteisiin (VOC-yhdisteet). Näitä epäpuhtauksia saattaa sisäilmassa ilmetä jopa terveyshaittaa aiheuttavia määriä ja ne voivat vähentää asumisviihtyvyyttä huomattavasti.

Näiden lisäksi ihmisen aineenvaihdunta tuottaa sisäilmaan hiilidioksidia (CO2) ja muita epäpuhtauksia, jotka tekevät ilmasta tunkkaista. Mitä enemmän sisäilmassa on hiilidioksidia, sitä enemmän epäpuhtaudet ovat lähtöisin asukkaista. Pitoisuudet kohoavat suureksi esimerkiksi päiväkotien lepohuoneissa, koulun luokkahuoneissa oppituntien aikana ja yön aikana makuuhuoneissa. Hiilidioksidin suuri pitoisuus sisäilmassa voi aiheuttaa väsymystä, päänsärkyä ja työskentelytehon huononemista.

3.12. rakentajat.fi sivustolla julkaistussa Sosiaali- ja terveysministeriön artikkelissa todetaan, että ”jos kemialliset epäpuhtaudet johtuvat viallisesta rakennusmateriaalista esim. valmistusvirheestä tai siitä, että materiaali on vahingoittunut kosteuden vaikutuksesta rakennusvaiheessa tai käytön aikana, tulee vahingoittunut materiaali poistaa kokonaan mahdollisuuksien mukaan. Jos haitta on aiheutunut heikosta ilmanvaihdosta, tulee ilmanvaihtoa parantaa.”

Parmair tarjoaa helppoja ratkaisuja ilmanvaihdon parantamiseen

Ilmanvaihtokoneen uusimista harkitessa moni miettii remontin laajuutta ja kanaviston muokkauksesta aiheutuvia kuluja. Parmair tarjoaa pulmaan ratkaisuna laitesovittimen, jonka avulla uusi LTO-laite asennetaan olemassa olevaan kanavistoon eikä muutostöitä tarvita. Parmair 80 MAC -mallissa kattolevy on muokattavissa vastaamaan kanavistoa eikä sovitintakaan tarvita.

Kaikissa uusissa Parmair LTO- laitteissa on vakiovarusteluna kosteusanturi, joka säätää tehoa tarpeen mukaan, mikäli kosteuspitoisuus huoneistossa nousee. Lisävarusteena laitteisiin on saatavilla myös muita sisäilmanantureita, kuten hiilidioksidianturi sekä VOC- anturi. Näin käyttäjän ei tarvitse huolehtia ilmanlaadusta, LTO-laite tehostaa ilmanvaihtoa aina tarpeen mukaan. Myös tuloilman lämpötilaa optimoidaan automaattisesti hyödyntäen sekä valmiiksi lämmintä tai viileää ilmaa. Kosketusnäyttöohjain tekee käytöstä sujuvaa ja etäkäyttömahdollisuus tuo kirsikan kakun päälle. Ilmastokin kiittää, kun energiatehokkuus on huippuluokkaa!

Etusivulta löydät selailtavan version laitemallistoesitteestämme!

Hei,
ilmoita tässä

puuttuva suodatin.

Ilmoita tietosi alle

tai koita vielä hakua?